NKFIH pályázat 2. felvonás

Sikeres ütemben haladunk a nagyméretű moduláris 3D nyomtató fejlesztési projektünkkel – Éves beszámoló

Az év végével közzéteszünk egy rövid összegzést a 2023. január 1-én kezdődő NKFIH Gyorsítósáv (2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00066) pályázatunkról, melynek fókusza a nagyméretű (5m x 1m x 1m munkaterű) 3D nyomtató kifejlesztése és megvalósítása volt. A cégünk által vezetett fejlesztési projekt során komoly eredményeket értünk el, és büszkén mutatjuk be az év során elért előrehaladást.

Az év alapvetően jól sikerült és az együttműködésünk az alvállalkozókkal kiemelkedő volt. Az első lépések között szerepelt a 3D nyomtató előtervének elkészítése, ahol az alvállalkozók szakértelme és kreativitása segítette a projekt gyors előrehaladását.

Az projekt másik fő eleméhez érkeztünk, amikor kiváló tervezőcsapatunk elkészítette a legjobb termékötleteinkből a koncepcionális termékváltozatokat és termékcsaládokat. Az elkészült tervek kiváló alapot teremtenek a jövőbeni gyártáshoz és innovációhoz.

A projekt további fontos része a fenntarthatóság volt, és ebben a témában szorosan együttműködtünk a BME Polimertechnika Tanszékével. Újrahasznosítással kapcsolatos kísérletek és tesztek zajlottak, amelyek célja a fenntartható anyagok felhasználása és a környezetbarát megoldások kidolgozása volt.

A BME Gép- és Terméktervezés Tanszékkel való partnerségünk pedig a 3D nyomtató koncepciótervének és a nagyméretű termékcsalád tagjainak kidolgozására fókuszált. A szoros együttműködés eredményeként remek terv született, és megmutatta, hogy a csapatmunka és az együtt gondolkodás mennyire kulcsfontosságú a sikerhez vezető úton.

A következő évben izgatottan várjuk, hogy a tervek legyártásra kerüljenek. A projekt következő szakaszában a Wavedrive Kft fogja elvégezni a 3D nyomtató prototípusának kivitelezését. Biztosak vagyunk benne, hogy a Wavedrive Kft profizmusa és tapasztalata garantálja majd a projekt sikeres befejezését.

G-MAX szélturbina előterve 3D nyomtatáshoz, méretarányos prototípus (2 méteres)

G-MAX szélturbina előterve 3D nyomtatáshoz, méretarányos prototípus