Merevfalú SUP termékfejlesztése

FEJLESZTÉS ALATT ÁLL AZ EGYEDI GYÁRTÁSÚ, 3D NYOMTATOTT SUP TERMÉKÜNK

Az áttetsző ablak egy újítás, amely lehetővé teszi a víz alatti élmények felfedezését anélkül, hogy el kellene hagyni a deszkát. Ez különösen izgalmas lehet a tengeri élővilág megfigyelése vagy a korallzátonyok felfedezése során.

A hátizsáktartó rendszer kényelmes megoldást kínál azoknak, akik hosszabb túrákra indulnak a SUP-pal. Ennek köszönhetően könnyedén hordozhatók a szükséges felszerelések, mint például az evező, az ivóvíz vagy a naptej.

A 3D nyomtatási folyamat.

2023. január 1-vel induló NKFIH Gyorsítósáv (2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00066) pályázatunkra elkészültek az első ötletek prototípus szintű termékei. Az első ilyen termék egyedi tervezésű SUP.

A 3D nyomtatással készült SUP (Stand Up Paddleboard) egy innovatív vízi sporteszköz, melyet a közelmúltban egyre népszerűbbé vált a vízi sportok szerelmesei körében. A SUP egy hosszú, lapos deszka, amelyet egy evező segítségével állva vagy ülve lehet hajtani a vízen.

A SUP rendkívül sokoldalú sporteszköz, mely számos előnnyel jár. Először is, kiválóan fejleszti az egyensúlyt és az erőnlétet, miközben egy teljes testes edzést nyújt. Emellett ideális lehetőség a kikapcsolódásra és a természet közelségének élvezetére, mivel lehetőséget nyújt a vízen való csendes lebegésre és a táj élvezetére. A SUP-t bármilyen vízfelületen használhatják, beleértve tavakat, folyókat, tengerpartokat és tavakat is, így széles körben hozzáférhetővé teszi a vízi sportokat.

 

A 3D nyomtatott SUP különlegessége abban rejlik, hogy egy új technológiát alkalmazva készül. Ennek köszönhetően könnyű és tartós szerkezetet kapunk, amely megfelelően ellenáll a víz hatásainak. A 3D nyomtatás lehetővé teszi az egyedi formatervezést, így a deszka pontosan az adott felhasználó igényeihez és testalkatához igazítható.

A csúszásgátló rész nagyban növeli a biztonságot és az irányíthatóságot, különösen fontos azoknak, akik kezdőként vagy gyakorlatlanul állnak neki a SUP-ozásnak. Ez a rész a deszka felületén elhelyezett mintázatnak köszönhetően megakadályozza a csúszást, így biztosítva a stabil állást és a könnyű manőverezést.

A 3D nyomtatás nagy előnye, hogy pillanatok alatt ki tudjuk cserélni az alapanyagot, így bármilyen színt könnyedén legyártunk, amik az alsó látványterveken látható.

A kinyomtatott méretarányos prototípus.